Thursday, May 31, 2007

PERSONAL JOURNAL (11)

[TEKS LUPUT]

14 comments:

sgns said...

Laa... xcident rupanya.. harap tak teruk... :(

Praktikal kat mana tu bro?
Rileks benar...
praktikal tempat gua la, pasti tak cukup tangan... Indian God pun minta tangan lagi kalau kerja kat sini.. :)
Tapi mungkin lu bidang lain...

pemuda jalanan said...

syhh..xblh ckp bro.nnt organisasi ni pancung gua klu dia tahu.
mcm kes gua kena bkaitan entry gua yg dulu2.haha..
salur tak ikut tempat.

Pembaca said...

praktikal dok goyang kaki? hmm.. mcm kawan aku juga. tapi memang hairanla. buat apa praktikal kalau macam tu kan. buat rugi masa je.

hye... i'm back. cuti 2 bulan, aku langsung tak surf internet. hari tu kamu ada bertanyakan aku, gimana ya aku boleh sesat ke sini? haha.. len kali la cerita ye..

memang seronok juga dpt kembali semula ke uum walaupun ramai kwn2 dah habis. tapi takpe, kita belajar tak perlu terburu2. lambat laun pasti ada juga rezeki untuk kita yang Dia telah tetapkan. seperti kamu juga. rezeki utk kerja tu mesti ada suatu hari nanti. =)

pemuda jalanan said...

Rezeki mmg dah sedia ada utk kita.
apa..bila..itu kita tungguuu.
ok,lain cerita ok :)

Pembaca said...

aku sebenarnya belum cukup bersedia utk mendedahkan siapa aku. takut? entah.. mungkin juga. ataupun x berani? heh.. sama la tu. hmm adala beberapa perkara yang perlu disimpan utk seketika waktu. anyway, webpage baru ni ok jgk, cuma tulisannya kecil sikit berbanding dulu. aku lebih suka webpage yang lama. rasa tenang dan santai je membaca. ",

pemuda jalanan said...

jawapan hang pembaca telah memerangkap diri sendiri :)
takut?xberani?kenapa..aku kenal?hehe..
sbnrnya aku pun suka yg lama.tp ada sdkt masalah teknikal.entah hilang ke mana html yg lama.aku cuma tggu ms terluang nak edit kembali ke page lama.

Pembaca said...

tidak sama sekali. aku sendiri tak kenal kamu, bgmana kamu mahu mengenali aku. bukan.. bukan.. dan bukan semua andaian2 kamu tu. sudahlah, inikan blog kamu. buat apa mahu cerita pasal aku pulak kan. cerita kamu saja cukuplah. maybe one day, all of these things will be answered. who knows..?

pemuda jalanan said...

aku sdh bosan bcerita ttg diri sendiri.mungkin dah tiba masa plak aku baca tentang org lain plak.who knows? :)
.........
satu soalan mudah: mcm mn hang blh tersurf blog aku.google?rakan2?pautan web lain?
aku sbnrnya sdg mlakukan simple research utk selidik bgmn pengunjung blh surf blog aku.mungkin jawapan hang pembaca blh memberi maklumat yang berharga.p! :)

Pembaca said...

okla...
jawapan yg simple juga. dari forum grupweb uum. selain forum fakulti aku, aku juga suka explore forum fakulti lain. dan ada satu topik yang akhirnya membawa aku ke sini. (kamu mesti tahu)

anyway, what for the 'research' is? ntah2 saja nak perangkap aku je tak.. hehe.. x sangka lak aku yang 'one day' tu hari ni jugak.. haha..

pemuda jalanan said...

haha kes tu.Dengan manusia 'bongkak diri' tu.Dalam tu xcukup panas.Kat luar lagi panas.Mcm cacing kepanasan aku time tu.member2 aku lagi la,lebih dr aku dah mcm cacing panggang.mcm2 tekanan n desakan aku terima ms tu.peduli apa aku dengan konon2nya kolej meeting nak ambil tindakan dkt aku.termasuklah 'mamat' dkt groupweb tu,khabar angin kononnya dia pengarah pusat komputer.lantak la dia siapa pun,dah kalau 'kurang ajar' memang tak kira di mana darjat kita.aku saja bagi jalan groupweb kesan blog aku.tak habis2 nak cari slh student.kes air asyik putus pun cari slh student.kita bila dah jadi orang besar, maksud aku pegawai besar kita dah tua.itu bermakna kita kena pergi belajar lagi.baru boleh jadi pegawai yang cekap.tak la berbangga konon2nya dia pegawai dia dah habis belajar dah lebih pandai dari org yang belum habis belajar(student).
haha..kan aku dah merepek pjg2 bila hang ungkit cerita tu.

Pembaca said...

at last, apa tindakan yg diorang ambik terhadap kamu? kamu ada tengok tak topik tu kebelakangan ni? diorang appearkan no. matrik kamu utk certain postings. setahu aku, kamu memang sepjg masa guna anonymous kn. aku memang follow blog kamu sejak dari tu. sempat juga aku baca entry2 kamu utk pengurusan uum sebelum di delete dulu. tapi aku malas la nak komen hal tu. tak pasal2 aje karang dengan aku2 sekali terlibat. komen hal2 lain bolehla.

pemuda jalanan said...

xdak ada apa pun.xada api nak padam apa.
aku tau dia paparkan no matrik aku.option sbg anonymous tu sbnrnya utk mperbodohkan student.tak kisah la siapa pun dia,apa yg dia buat dia dah terperangkap dalam 'kebodohan' dia sendiri.aku cakap "walaupun aku muncul sbg anonymous aku tak percaya pusat komputer tak ada ability nak detech aku".hasilnya dia paprkan no matrik aku.sbb tu dia org yg tperangkap dgn 'kebodohan' dia sendiri.
Kita cakap ttg isu air dia perlekehkan peribadi aku.Dia ingat aku nak diam.Aku timbul dkt groupweb tu pun sbb aku nak backup sorg bdk junior yg mulakan dulu.tidak aku tak campur.alih2 pusat komputer masuk campur.lantak dia la.tp aku nak tahu juga siapa dia.nak kata student,student rasanya tak ada kuasa handle groupweb.org pusat komputer?klu org pusat komputer tp siapa dia?kata kwn aku yg rpt dengan fellow dia kata tu pengarah pusat komputer.Klu pengarah tak akan la.aku tak percaya.Tapi siapa pun dia yg penting aku tak respect dia.tak profesional.heh!
ah..buang masa aku fikir pasal kes tu.hang pun pembaca,jgn takut sgt.mn hang rasa nak hentam hang hentam la.kira apa.bukan kita hentam xada asas.

Pembaca said...

aku ni perempuan, pemuda jalanan. kalau aku hentam terang2, macam lain sikit rasanya (pada akula). so setakat kutuk2 belakang je la. hehe. lagipun, org lelaki ni, bukan nak dengar sangat ckp org perempuan. dia saja yang betul. konon2 perempuan ni lemahla, mcm2. tu yang malas tu. heh ntah apa plak yang aku merepek sampai ke situ.
student boleh handle groupweb kalau dia jadi host utk fakulti dia. host ni dia boleh edit, delete, & apa2 yg dia nak buatla kat posting2 yg masuk. tapi dlm kes kamu tu, aku tak rasa dia student. bahasanya lain sket. agak2nya sampai skrg ni pengurusan uum follow lagi ke blog kamu ni ya... (nak juga tahu.. =p)

pemuda jalanan said...

kalau dia masih follow aku harap dia berhenti sebab dia akan membuang masa dia dengan ikuti sesuatu yang tak sesuai dengan jiwa 'kebodohan' dia.
malas la aku nak cakap lebih2 pasal kes ni.